ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΤΥΠΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΟΙΝΣΕΠ

Αθήνα 03/11/13

Αρ. Πρωτ. Γρ. Υπουργού: 323222/7617/ 5-11-13

Προς Υπουργό Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Κοιν. Γραφείο Υπουργού – info@ypakp.gr, vroutsis@ivroutsis.gr Υπουργείο εργασίας γραφείο Υπουργού – info@ypakp.gr, vroutsis@ivroutsis.gr Υπουργείο εργασίας γραφείο Υφυπουργού – info@ypakp.gr, yfypourgos@yeka.gr Γεν. γραμματέα του Υπ. Εργασίας και Κοιν. Ασφάλισης. yperggg@ypakp.gr Υπουργείο εργασίας γραφείο κοινωνικής οικονομίας – kgeormas@ypakp.gr ΟΑΕΔ γραφείο διοικητού – infoportal@oaed.gr Ειδική υπηρεσία για την κοινωνική ένταξη και την κοινωνική οικονομία – keko@mou.gr Άννα Στρατινάκη γεν. γραμματέα του Υπ. Εργασίας και Κοιν. Ασφάλισης.yperggg@ypakp.gr ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – minister@minfin.gr ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – alternate.minister@glk.officegate.gr ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – Secr.dep@mofadm.gr Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου – eysekt@mou.gr ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: grafioproedrou@anexartitoiellines.gr ΔΗΜΑΡ info@dimokratikiaristera.gr ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΑΡ kouvelis@activemet.gr ΚΟ ΝΔ ko-nd@parliament.gr ΠΑΣΟΚ pasok@pasok.gr ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ proedros@pasok.gr ΣΥΡΙΖΑ info@syriza.gr KKE mailbox@kke.gr ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ – contact@ecogreens.gr ΛΑ.Ο.Σ. – press@laos.gr

Θέμα: «Αίτημα συνάντησης για ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των Κοιν.Σ.Επ και εφαρμογή της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα»

Το από 25/08/2013 εκλεγέν πενταμελές Συντονιστικό του άτυπου Πανελλήνιου Δικτύου Κοιν.Σ.Επ που έλαβε χώρα στην Αθήνα την ίδια ημερομηνία εξουσιοδοτήθηκε να καταθέσει εγγράφως στον Υπουργό Εργασίας και στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, σχετικώς με την Κοινωνική Οικονομία τα εξής, βασικά, ζητήματα:

Πού βρίσκεται η διαδικασία δημιουργίας Ταμείου Στήριξης της Κοινωνικής Οικονομίας που ανακοινώθηκε σε ημερίδα της Θεσ/νικης από τον Δεκέμβριο του 2012 και αναμένονταν η ολοκλήρωσή της μέχρι τον Μάρτιο του 2013 όπως δεσμεύτηκε η Γενική Γραμματεία της Κοινωνικής Οικονομίας του υπουργείου Εργασίας προκειμένου να προωθηθούν κονδύλια και από ευρωπαϊκούς πόρους προς την κοινωνική οικονομία.

Ζητάμε την εξαίρεση των Κοιν.Σ.Επ όπως προσδιορίζονταν από τον νόμο 4019/11, από το Φορολογικό Νομοσχέδιο 1/2013, διότι ακυρώνει τη φιλοσοφία και την στόχευση του νόμου ο οποίος είναι εργαλείο για αδύνατες κοινωνικά ομάδες να στραφούν σε συλλογικές δραστηριότητες με σκοπό την απασχόληση και το κοινωνικό όφελος.

Αιτούμεθα να έχουμε πρόσβαση στ προγράμματα ΟΑΕΔ αναφορικά με την απασχόληση. Θεωρούμε πως είναι σε βάρος της απασχόλησης η εξαίρεση που υφίσταται. Η εξέλιξη των Κοιν.Σ.Επ και η βιωσιμότητά τους είναι ευθέως εξαρτημένη από υποστηρικτικές πολιτικές, για να παίξουν τον αναπτυξιακό τους ρόλο, εξασφαλίζοντας θέσεις εργασίας και στοχεύοντας στο κοινωνικό όφελος.

Με μια υπουργική απόφαση (με προϋπόθεση τη σχετική πολιτική βούληση), η οποία μπορεί να κουμπώσει με το γράμμα του νόμου 4019/11, και υποβοηθώντας στην ουσία την φιλοσοφία της Κοινωνικής Οικονομίας, λύνεται το ζήτημα και ανοίγουν δυνατότητες και προοπτικές για την απασχόληση πέραν των άλλων επιλογών του υπουργείου Εργασίας.

Εκπροσωπώντας πενήντα και πλέον ενεργές Κοιν.Σ.Επ επικαλούμαστε το ενδιαφέρον του κ. Υπουργού για την απασχόληση και ζητούμε συνάντηση μαζί του για να συμβάλουμε στη λήψη πρωτοβουλιών οι οποίες μπορούν να ωφελήσουν την πατρίδα μας σε καιρούς κρίσης.

Με εκτίμηση Το Συντονιστικό του Πανελλήνιου Άτυπου Δικτύου ΚοινΣΕπ (ΠΑΔΚ)

ZOHRER ΚΩΝ/ΝΑ Πρόεδρος ΚοινΣεπ «180˚» ΚΑΝΑΚΗ ΜΑΤΙΝΑ Γραμματέας ΚοινΣεπ «Εκάτη» ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ Πρόεδρος ΚοινΣεπ «Μούσες Πιερίας» ΣΑΓΩΝΑΣ ΦΩΤΗΣ Γραμματέας ΚοινΣεπ «Red Kitchen» ΦΙΣΚΙΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ Αντιπρόεδρος ΚοινΣεπ «Συμπαράσταση στη Δυτική Αθήνα»