ΣΕΜΙΝΆΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΟΥ

 Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 στην αίθουσα Καννέλη του Δήμου Αιγίου πραγματοποιήθηκε σεμινάριο εργασίας με θέμα:  «Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ / ΟΑΕΔ»

GE DIGITAL CAMERA

Ο Χρήστος Τσολάκος, λογιστής ξεκίνησε την εισήγησή του με θέμα «Νέα προγράμματα ΟΑΕΔ». Αναφέρθηκε στις δηλώσεις της κ. Ρ. Αντωνοπούλου, αναπλ. υπουργού εργασίας και της κ. Α. Καραμεσίνη προέδρου του ΟΑΕΔ. Αναμένεται η προκήρυξη 4 νέων προγραμμάτων για νέους επιστήμονες και για νεοφυή επιχειρηματικότητα.

GE DIGITAL CAMERA

Ο Άρης Ηλίας, γεωπόνος «Δίκτυα παραγωγών – καταναλωτών». Στην εισήγησή του γεωπόνος – σύμβουλος βιοκαλλιέργειας κ. Α. Ηλίας αναφέρθηκε στα σημαντικά πλεονεκτήματα για την γεωργία της περιοχής και συγκεκριμένα στη σταφίδα που θεωρείται υπερτροφή, αλλά αντιμετωπίζει ακόμη πολλά προβλήματα στη διάθεσή της με συνέπεια να μην μεγιστοποιείται το τοπικό εισόδημα.  Αναφέρθηκε επίσης στα κηπευτικά και τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθούν δίκτυα ώστε και ο παραγωγός αισθανθεί την σταθερότητα της ζήτησης που χρειάζεται και ο καταναλωτής να βρίσκει φρέσκα και φτηνά κηπευτικά και να αποφεύγει τα σουπερ μάρκετ εφόσον μπορεί βρίσκει απευθείας από τους παραγωγούς  Αναφέρθηκε επίσης στις ευκαιρίες που προσφέρουν τα βιολογικά προϊόντα που έχουν ανοδική ζήτηση και καλές τιμές. Τόνισε όμως τη μεγάλη εμπορική σημασία που έχει η επώνυμη ονομασία των αγροτικών προϊόντων που τα καθιστά ανταγωνιστικά, καθώς οι διεθνείς αγορές αναζητούν επώνυμα προϊόντα από την Ελλάδα.

GE DIGITAL CAMERA

Ο Παρασκευάς Νταβαρίνος,  από το ΙΝΚΑ Κορινθίας  ανέλυσε το θέμα «Ο ρόλος των εθελοντικών οργανώσεων στην οργάνωση των ομάδων κοινωνικής επιχειρηματικότητας». Αναφέρθηκε στην εμπειρία του ΙΝΚΑ Κορινθίας  που εδώ και 10 χρόνια είναι σε θέση να στηρίζει υπερχρεωμένα νοικοκυριά ή να συμβουλεύει καταναλωτές για το πώς θα χειρίζονται τα προβλήματα που προκύπτουν από ελαττωματικά προϊόντα που έχουν αγοράσει ή κακές υπηρεσίες που δέχονται από επιχειρήσεις.

GE DIGITAL CAMERA

GE DIGITAL CAMERA